Lek zwembad Enschede boven water (video)

ENSCHEDE - De oorzaak van het verdwijnen van 600.000 liter water uit het Aquadrome in Enschede is bekend. Een weigerende klep in de whirlpoolbaden bleek soms open te staan waardoor water rechtstreeks het riool in verdween.

http://www1.nu.tv/home/video/show/8251 Dat meldde een woordvoerder van het zwembad maandag. Naar het lek is onder meer met radar en rioolcamera's gezocht. Het Aquadrome, dat ruim drieënhalve week gesloten is geweest, gaat woensdag weer open.

Afvoerkleppen

De whirlpoolbaden blijven nog zeker twee weken gesloten om alle afvoerkleppen te vervangen.

De whirlpooltuinen in het zwembad zijn aangesloten op een computergestuurde buffertank. De bubbelbaden worden automatisch ververst voordat de volgende zwemmer er in gaat. Als de buffertank te weinig water krijgt, wordt deze automatisch bijgevuld.

Riool

Doordat een van de kleppen openstond, verdween het verse water automatisch het riool in, legde een woordvoerder uit. "Dit terwijl de computer anders aangaf. Daarom duurde het zo lang voordat we wisten waar het lek zat."

Sinds een paar dagen is het bad nu weer gevuld en is er geen water meer verdwenen. Hoeveel het zwembad aan inkomsten is misgelopen, wordt nog berekend. "Zeker is dat we duizenden klanten hebben moeten teleurstellen."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie