Utrechtse Taxicentrale in gesprek met politie

UTRECHT - De Utrechtse Taxicentrale (UTC) gaat maandagmiddag praten met de politie over de schermutselingen van afgelopen weekeinde. Dat maakte een woordvoerder van de centrale maandag bekend.

"Ook zijn de twee betrokken taxichauffeurs en een bestuurslid aanwezig. Dit bestuurslid is heel het weekeinde bezig geweest de gemoederen te sussen", aldus de zegsman. "We overwegen juridische stappen tegen de misdragingen van de politie te ondernemen."

Omstanders

Vrijdagnacht liep de aanhouding van een taxichauffeur uit de hand toen omstanders zich ermee bemoeiden. Een andere chauffeur maakte met zijn mobiele telefoon beelden van het incident.

"De politie wilde dat hij stopte. Dit weigerde hij, waarop de man werd mishandeld", aldus de woordvoerder. Die avond hield de politie acht mensen aan, onder wie drie taxichauffeurs.

Ook zaterdagnacht was het onrustig in de Utrechtse binnenstad. Enkele vrije rijders legden hun werk neer. Tientallen chauffeurs gingen zowel vrijdag als zaterdag naar het politiebureau aan het Paardenveld om te demonstreren.

Tip de redactie