Musharraf wil verkiezingen op 8 januari

ISLAMABAD - De omstreden Pakistaanse president Pervez Musharraf wil op 8 januari parlementsverkiezingen. Het staatshoofd adviseerde die datum aan de verkiezingscommissie, meldde het persbureau Associated Press in Pakistan.

Musharraf maakte echter niet duidelijk of voor de beoogde verkiezingsdag de noodtoestand is beëindigd die de president begin november afkondigde. Eerder benadrukte Musharraf dat de noodtoestand helpt een veilig verloop van de stembusgang te verzekeren.

De binnenlandse oppositie en westerse landen riepen Musharraf herhaaldelijk op de noodtoestand te beëindigen, juist om eerlijke en vrije verkiezingen mogelijk te maken. Oppositieleidster Benazir Bhutto dreigde al met een boycot.

Legitiem

De herverkiezing van Musharraf in oktober was legitiem. Het recent door Musharraf met nieuwe rechters volgestopte hoogste rechtscollege verwierp maandag vijf van de zes klachten tegen de herverkiezing.

Later in de week buigen de magistraten zich over de zesde en laatste klacht, maakte de Pakistaanse procureur generaal maandag bekend.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie