GRONINGEN - De 36-jarige verdachte van de moord op de -jarige Varscha Mohansing uit Wildervank heeft tegenover de politie bekend dat hij tijdens de dood van het meisje in haar huis aanwezig was. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Groningen donderdag gezegd.

Het slachtoffer werd op 23 september vorig jaar dood aangetroffen in de badkuip van haar ouderlijk huis. De verdachte, een bekende van de familie, werd op 18 maart voor de tweede keer aangehouden omdat de uitkomsten van het sporenonderzoek in zijn richting zouden wijzen. Eind januari was hij vrijgelaten omdat de rechtbank in Groningen vond dat er te weinig bewijs tegen hem was.

Sporenmateriaal

De verdachte is de afgelopen dagen opnieuw gehoord nadat er deze week nieuw sporenmateriaal werd aangetroffen. Het materiaal is afkomstig van het lichaam van het meisje en bevat DNA van de verdachte. Tijdens de verhoren heeft de man ook bekend dat hij de laatste is die Varscha levend heeft gezien. Hij blijft echter ontkennen het meisje om het leven te hebben gebracht.

De verdachte wordt voor moord of doodslag vervolgd door de officier van justitie. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt, is nog niet bekend.