DEN HAAG - Het Amerikaanse leger is weer begonnen met grootscheepse militaire transporten door Nederland naar de Golf-regio. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag passeerde een goederentrein bij Venlo de Nederlandse grens. De trein staat op een emplacement bij Venlo en zal in de late avond doorrijden naar Rotterdam. Een andere trein staat nog aan de Duitse kant van de grens, bij Emmerich.

De trein die sinds donderdagmorgen in Venlo stilstaat, kan volgens een woordvoerder van ProRail overdag niet rijden, omdat hij te breed geladen is. Het voertuig kan daardoor niet langs tegemoetkomend verkeer. De trein die in Venlo staat, is geladen met rupsvoertuigen en wat kleinere wagens. Deze trein zal volgens ProRail donderdagavond om 23.00 uur naar Rotterdam vertrekken.

De transporten zijn de komende dagen omvangrijk. Zij zijn te vergelijken met die van de week van 17 februari. Toen hadden 26 transporten plaats uit Duitsland naar de haven van Rotterdam en vandaaruit in de richting van Irak.