UTRECHT - Een vrachtwagen heeft woensdagochtend op een spoorwegovergang bij Staphorst een bovenleiding kapot getrokken. Hierdoor rijden er tot in de middag geen treinen tussen Zwolle en Meppel. Later in de ochtend veroorzaakte een defecte spoorbrug voor vertragingen tussen Amsterdam en Utrecht.

Treinreizigers tussen Zwolle en Leeuwarden en tussen Zwolle en Groningen moeten rekening houden met een vertraging die op kan lopen tot een uur. De NS zet bussen in. Passagiers van twee gestrande treinen nabij de overweg, een intercity naar Groningen en een stoptrein naar Leeuwarden, zijn met bussen opgehaald. De railverkeersleiding verwacht dat het spoor pas later in de middag weer beschikbaar is.

Ook het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht werd woensdagochtend ontregeld. De spoorbrug over de Amstel bleef openstaan. Ook met handbediening was het euvel niet op te lossen. Een aannemer is bezig de brug te repareren. Het treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht is hierdoor beperkt. Reizigers moeten rekening houden met een uur vertraging.