AMSTERDAM - Een 23-jarige man uit Amsterdam, die afgelopen weekeinde werd neergestoken, is maandag aan zijn verwondingen overleden. Dat liet de politie dinsdag weten.

Het slachtoffer zakte in de nacht van zaterdag op zondag kort na middernacht ineen bij het politiebureau aan de Beursstraat. Hij bleek een steekwond in zijn buik te hebben.

De politie vermoedt dat het slachtoffer in de omgeving van de Warmoesstraat tijdens een ruzie is neergestoken. In de loop van maandagavond overleed de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Geweld

De man is de derde persoon die door geweld in het afgelopen weekeinde in de hoofdstad om het leven kwam.

Zaterdag kwam een 19-jarige man om het leven door een steekpartij bij de tramhalte op het Koningsplein. Twee groepen jongeren kregen vroeg in de ochtend ruzie met elkaar, waarop een van hen naar voren kwam en het slachtoffer stak. De politie hield drie verdachten aan en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Woning

Zaterdagavond vond de politie het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw in een woning in de Ookmeerbuurt. Een 34-jarige man werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.