BREDA - Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda gaat de Tilburgse juwelier A.P. vervolgen voor het doodschieten van een overvaller. Dat zei persofficier van justitie M. Corten van het parket in Breda dinsdag. Ook acht justitie de ondernemer verantwoordelijk voor het verwonden van een andere overvaller.

De juwelier die vorig jaar februari werd beroofd, bekende dat hij het slachtoffer heeft neergeschoten. De 26-jarige overvaller overleed in het cellencomplex van de politie in Tilburg aan zijn verwondingen. Pas na aankomst op het politiebureau werd duidelijk dat de man was neergeschoten.

In november concludeerde het OM na onderzoek van de rijksrecherche al dat de betrokken politiemensen geen blaam trof. De man had zo'n dikke jas aan, dat de verwondingen nauwelijks zichtbaar waren.

Corten verwacht dat P. zich eind april voor de rechtbank in Breda moet verantwoorden voor zijn daden. "We hebben uitgebreid onderzoek naar deze zaak gedaan", vertelt de persofficier. "We hebben onder meer een reconstructie gehouden en veel getuigen gehoord. Na dit onderzoek zijn we van mening dat we de juwelier moeten vervolgen. Hij is immers verantwoordelijk voor de schoten die ernstige gevolgen hadden."

De juwelierszaak van P. werd op donderdag 28 februari 2002 vlak voor het middaguur overvallen. Toen de politie na de melding de zaak binnenkwam, hield de juwelier een van de overvallers onder schot. De politie pakte de eigenaar van de juwelierszaak vlak na de overval op. De ondernemer werd ruim een week later uit voorarrest vrijgelaten.