KAATSHEUVEL - De politie heeft tot nu toe vijftien serieuze tips binnengekregen over de moord op Manita Koenen (37) en Leon Rombouts (34) uit Kaatsheuvel. De dubbele moord kwam maandag en dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Manita Koenen en haar vriend werden op donderdagavond 27 maart in hun huis aan de Leliestraat in Kaatsheuvel van dichtbij door het hoofd geschoten. De 16-jarige dochter van de vrouw werd wakker van het lawaai en vond de beide zwaargewonde slachtoffers. Beiden overleden de volgende dag in een ziekenhuis in Tilburg.

Na afloop van Opsporing Verzocht kwamen maandagavond dertien tips binnen. Dinsdag kwamen er nog eens twee tips binnen nadat het programma was herhaald.

Auto's

De meeste tips gaan over de auto's die in het programma werden vertoond, zei de politie. Een in december in Amstelveen gestolen rood/oranje Skoda Fabia werd omstreeks de tijd van de moord brandend aangetroffen in een straat vlakbij de Leliestraat. Een zilvergrijze Ford Focus heeft die avond een tijd in een andere straat in de buurt gestaan. Een kleine man met donkere kleding en een capuchon is door getuigen vermoedelijk bij beide auto's gezien.

Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk of het motief in de relationele sfeer gezocht moet worden. De politie houdt alle mogelijkheden nog open. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt de komende dagen de binnengekomen tips. De hoofdofficier van justitie heeft 25.000 euro uitgeloofd voor tips die leiden tot de aanhouding van de dader(s).