DEN HAAG - De 47-jarige Haagse vastgoedmagnaat Victor 't Hooft is woensdagavond in zijn woonplaats door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft zijn schoonzoon Bart ter Maten tegenover het ANP bevestigd.

De man is omgebracht in zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg. De politie vond het slachtoffer na een melding van een schietpartij. De politie heeft nog geen spoor van de daders van een dodelijke schietpartij, dat liet een woordvoerster van de politie donderdag weten.

De politie doet onderzoek in en rond de woning. Een zoektocht naar de dader of daders in het omringende bosperceel heeft niets opgeleverd. Het huis van 'T Hooft staat vrij dichtbij paleis Huis ten Bosch.

Café

Vorig jaar heropende 'T Hooft samen met zijn schoonzoon het roemruchte café De Landbouw op de grens van Den Haag en Wassenaar.

Dat café dreigde voorgoed te verdwijnen voor de aanleg van een weg. 'T Hooft en zijn schoonzoon bouwden het café in originele staat 100 meter verder weer op.

Nieuws

Victor 't Hooft kwam enkele jaren geleden prominent in het nieuws toen de Haagse wethouder Hilhorst moest aftreden in verband met falend toezicht op de verkoop van Woningbeheer.

De gemeente wilde dat bedrijf afstoten en hoopte er 100 miljoen euro aan over te houden.

Tijdens het verkoopproces kwam naar buiten dat Woningbeheer tal van huizen had verkocht aan vastgoedhandelaar 'T Hooft waardoor Woningbeheer veel minder waard was geworden.

Victor 't Hooft omgebracht