AMSTERDAM/BRUSSEL - Twee medewerkers van Artsen zonder Grenzen in Bagdad worden sinds woensdagavond vermist. Dat bevestigde maandag een woordvoerder van de organisatie in Nederland. Artsen zonder Grenzen wil niets zeggen over de identiteit van de vermisten, maar zegt dat het niet om Nederlanders gaat.

De organisatie doet geen mededelingen over wat er precies is gebeurd. "Om de kans op een goede afloop te bevorderen, kunnen we geen details geven. We doen er alles aan om de mensen zo snel mogelijk te vinden, maar we maken ons wel zorgen", zegt een woordvoerder in Brussel.

Ziekenhuis

Het verdwenen duo maakt deel uit van een team van zes mensen van Artsen zonder Grenzen dat ondersteuning biedt in het al-Kindi ziekenhuis in het noordoostelijke deel van Bagdad. Het gaat om drie artsen, een coördinator en twee logistieke medewerkers. Het team is vanuit Parijs naar Irak uitgezonden om in het 250 bedden tellende hospitaal Iraakse artsen bij te staan.

De vier andere mensen verkeren in veiligheid. Ze hebben hun werk in het ziekenhuis stilgelegd. Artsen zonder Grenzen heeft in de landen rondom Irak nog eens dertig medewerkers klaarstaan om noodhulp te bieden.