TERSCHELLING - De stranden van Terschelling en Ameland zijn woensdagochtend deels overspoeld door bananen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Terschelling zijn dinsdag tien containers van het schip Duncan Island in de Noordzee gevallen.

"Een deel van die containers is leeg en een deel zit vol met bananen", aldus de zegsman woensdagochtend.

Zeker een container is opengebroken waardoor duizenden trossen groene onrijpe bananen op de stranden van beide Waddeneilanden aanspoelen. "De gemiddelde Terschellinger gaat wel even kijken denk ik, maar of de bananen te eten zijn is niet duidelijk", stelt de eilander zegsman.

De bananen die zijn aangespoeld op de stranden gaan naar het Dierenpark Emmen. Donderdag wordt ongeveer twee ton bananen opnieuw verscheept, nu richting de Drentse stad. Dat heeft een woordvoerder van het Dierenpark Emmen gezegd.

Onbruikbaar

De bananen zijn niet meer te verkopen. Volgens de zegsman zijn ze wel geschikt voor de apen en de olifanten in de dierentuinen.

De vracht wordt eerst naar een bedrijf in de buurt van Emmen gebracht om te rijpen. Daarna blijft een deel in Emmen, de rest wordt verdeeld over de overige dierenparken in Nederland.

Bananen tsunami