TANAH RATA - Een zoekactie naar de vermiste Nederlandsetoerist Carel-Jan van Wezel (46) in de omgeving van Tanah Rata inde Maleisische provincie Pahang heeft niets opgeleverd. De ReddingsHonden Werkgroep Westervoort zocht op verzoek van familie en TrosVermist vanaf dinsdag. Zij keert maandagochtend terug in Nederland.De werkgroep heeft dat zondag meegedeeld.

Het zoekteam zocht alle mogelijke gebieden af waar de vermistezou kunnen worden gevonden. Een deel van het terrein was zeer zwaar(jungle, ravijnen en hoogteverschillen) en de luchtvochtigheid washoog.

Rugzaktoerist Van Wezel kwam op 14 februari aan in Pahang. Datligt in de Cameron Highlands in het midden van het land. In deochtend van 17 februari vertrok hij uit zijn hotel voor eenwandeling. Zijn bagage bleef achter. Sindsdien is hij verdwenen.Het zoekteam uit Nederland werd begeleid door de Nederlandsambassadepersoneel, de Maleisische autoriteiten en de politie.

De reddingshonden van de Werkgroep Westervoort waren eerder welsuccesvol. In 1999 spoorden zij het stoffelijk overschot op van eenvermiste Nederlandse toerist op Ibiza.