HAVANA - De al drie dagen durende kaping van eenCubaanse veerboot is vrijdag zonder bloedvergieten beëindigd.Volgens de Cubaanse televisie zijn de acht tot tien kapersgearresteerd. De meer dan veertig andere opvarenden zijn gered,aldus diplomatieke bronnen in Havana.

Nadat de regering donderdagavond waarschuwde geweld te gaangebruiken tegen de kapers die naar de Amerikaanse staat Floridawilden varen, werd er geen nieuws meer uitgezonden op de Cubaanseradio of televisie.

President Fidel Castro bemoeide zich naar verluidt persoonlijkmet de onderhandelingen met de kapers, die brandstof nodig haddenom de overtocht te maken. De kapers bedreigden de passagiers metmessen en de boot was omsingeld door politie.

Het was de derde kaping van een Cubaans transportmiddel inenkele weken. Dinsdag vluchtte een Cubaan naar Florida, doortijdens een binnenlandse vlucht in Cuba een passagiersvliegtuig tekapen. Twee weken geleden kaapten zes Cubanen ook een vliegtuig datuit Nueva Gerona was vertrokken, en dwongen het te landen inFlorida.