UTRECHT - De ouders van een baby die door een medische fout is overleden, hebben aangifte gedaan tegen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Zij willen dat het Openbaar Ministerie onderzoekt of de verantwoordelijke artsen kunnen worden vervolgd wegens dood door schuld.

Bovendien heeft het WKZ onterecht een verklaring van een natuurlijke dood afgegeven. Dat heeft advocaat J. Beer van het echtpaar woensdag laten weten.

Het zeven maanden oude meisje Charlotte overleed 1 maart na een fatale fout tijdens een dotterbehandeling. Het hartpatiëntje stierf aan inwendige bloedingen die tijdens de ingreep waren ontstaan.

De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft volgens de raadsman geweigerd de ouders inzage te geven in de resultaten van een onderzoek naar de gang van zaken. Uit het onderzoek zou blijken dat op de afdeling wantoestanden heersten.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), waar het kinderziekenhuis deel van uitmaakt, heeft de medische fout dinsdag in de openbaarheid gebracht. Het ziekenhuis heeft een reorganisatie uitgevoerd om te voorkomen dat iets dergelijks zich nogmaals kan voordoen.