ESCHWEILER/MAASTRICHT - De Duitse politie heeft meer mensen ingezet bij het zoeken naar het sinds zondag vermiste 9-jarige meisje uit Eschweiler. Woensdagmorgen zochten meer dan vijfhonderd Duitse politiemensen naar het meisje, en ook duikers zochten in meren en vennen in de regio's rond Aken, Keulen, Wuppertal en Bochum. Dat heeft de politie in Aken woensdag bekendgemaakt.

Ook de politie in Zuid-Limburg zoekt naar het meisje, maar de zoektocht heeft nog geen resultaat opgeleverd, zei een woordvoerder van de politie in Maastricht.

Het stoffelijk overschot van het 11-jarige broertje van het vermiste meisje werd maandag gevonden door wandelaars in een bos bij het dorp Zweifall, op 20 kilometer van de woning van de kinderen. Hij bleek te zijn gewurgd. Voor het leven van het meisje wordt gevreesd.

Luchtmacht

De Duitse luchtmacht heeft vliegtuigen ingezet, die met warmtezoekers het Duitse grensgebied bij Limburg in kaart brengen. Aan de hand van deze gegevens zoekt de politie gericht naar het meisje, vooral in de uitgebreide bossen in deze streek. Ook gaat de politie woensdagmiddag op grote schaal vlugschriften verspreiden in de grensregio's rond Heinsberg bij Roermond en Aken bij Vaals.

Spoorloos

Tom en Sonja Spreeberg verdwenen zondag spoorloos toen ze speelden vlakbij hun ouderlijk huis in Eschweiler, niet ver van de Limburgse grens. Nadat de ouders alarm hadden geslagen, zocht de Duitse politie met 150 mensen, twee helikopters en speurhonden naar de kinderen. Zondagmorgen vond een voorbijganger het levenloze lichaam van Tom in de bossen bij Zweifall in de Eifel. De politie weet niet hoe de jongen daar terecht is gekomen.