AMSTERDAM - Twee leerlingen van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Amsterdam die een gezichtssluier willen dragen, zien af van juridische stappen. Dat heeft de advocate van de twee meisjes, F. Arslan, woensdag laten weten.

De tieners stapten begin maart naar de Commissie Gelijke Behandeling om duidelijkheid te krijgen over het dragen van het kledingstuk. Dit volgde op een verbod van het ROC eerder dit jaar. De commissie oordeelde echter dat de school het dragen van de sluier mag verbieden. Dat oordeel verkleint de kans dat een kort geding wordt gewonnen, zo liet Arslan weten.

Gestopt

Volgens de advocate is een van de leerlingen gestopt met haar opleiding en overweegt de andere leerlinge ook te stoppen. Het ROC meent dat nu de rust is teruggekeerd over de kwestie. "Ik ben blij dat ze inzien dat het bijna onmogelijk is om de gezichtssluier erdoor te krijgen", aldus de woordvoerder.

Het ROC heeft de meisjes aangeboden een andere passende opleiding voor ze te zoeken, maar volgens de zegsman zijn de tieners nog niet op het aanbod ingegaan. Het opleidingencentrum zegt dat van de vier meisjes die oorspronkelijk met de gezichtssluier wilden rondlopen, drie inmiddels ongesluierd op school verschijnen. Een meisje weigert de sluier af te doen en komt niet naar school.