NIJMEGEN - In het Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud (AZN) is een man opgenomen met griepachtige klachten, De patiënt is kortgeleden in het Verre Oosten geweest. Hoewel de artsen volgens een woordvoerder vrijwel uitsluiten dat de man besmet zou zijn met de dodelijke longziekte SARS, is hij voor de zekerheid toch in een geïsoleerde kamer geplaatst.

De isolatie is volgens de woordvoerder van het AZN nodig omdat de man weliswaar vrijwel zeker geen SARS heeft, maar wel ziek is. Juist in een ziekenhuis moet voorkomen worden dat de man kwetsbare patiënten om hem heen infecteert met een verkoudheidsvirus of een ontstekingsbacterie.

Hoesten

Volgens de ziekenhuiswoordvoerder melden zich bij alle Nederlandse ziekenhuizen de laatste dagen mensen die last hebben van hoesten en verkoudheid. "Dat virus heerst momenteel en heeft niets te maken met SARS. Alleen als patiënten ook net naar het Verre Oosten zijn geweest nemen artsen het zekere voor het onzekere", aldus de woordvoerder.

Het AZN heeft een andere patiënt die zich meldde naar huis gestuurd met het advies een weekje thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen.