AMSTERDAM - De politie heeft de vrouw aangehouden die maandag in de Bijenkorf een 1-jarig kindje van de vierde etage naar beneden liet vallen of gooide en daarna zelf sprong. Het kind overleefde de val niet. De 23-jarige vrouw ligt zwaargewond in een ziekenhuis, liet de politie dinsdag weten.

Het drama voltrok zich omstreeks zes uur in het warenhuis. De politie ontruimde het filiaal onmiddellijk. De Bijenkorf in Amsterdam ging dinsdagochtend weer gewoon open.

Bezoekers en winkelpersoneel zijn opgevangen door Slachtofferhulp. Ook dinsdag is nog hulp aanwezig voor de collega's, aldus een woordvoerster van de winkel. De politie onderzoekt het incident.

Veiligheidseisen

Een woordvoerster van de Bijenkorf stelt dat de balustrade op de vierde verdieping van de winkel aan alle veiligheidseisen voldoet, maar de situatie in de Amsterdamse vestiging zal wel nader worden bekeken.

Eerder dit jaar sprong een man van het Bijenkorfgebouw aan de Dam en overleed korte tijd daarna. In de jaren negentig sprong een man in de winkel naar beneden. Hij belandde op een vrouw die daardoor een dwarslaesie opliep.