Vrouw en hond redden gezin van brand

AMSTERDAM - Een vrouw heeft vrijdagnacht in Delft de buren gered door ze te wekken terwijl een brand bijna oversloeg naar hun huis. De vrouw werd zelf tijdig gewekt door haar hond die begon te blaffen.

In haar poging het gezin te wekken liep de vrouw ademhalingsklachten op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer.

Bouwkeet

Rond 03.00 uur brak brand uit in een bouwkeet aan de Cohen Stuartstraat waar kunststof buizen lagen opgeslagen. Toen de brandweer ter plaatse kwam brandde ook de dakrand van een woning die deels tegen de keet aan stond. De brand dreigde over te slaan naar een tegenovergelegen woning.

De brandweer voorkwam dat twee gasflessen uit de keet in brand vlogen en had de brand binnen twintig minuten onder controle. Een aantal nabijgelegen woningen kreeg veel rook binnen en moesten worden gelucht.

PVC-materialen

De PVC-materialen in de keet en de keet zelf brandden volledig weg. Twee woningen liepen onder meer schade op aan de gevel. De brandweer schat de schade op enkele tienduizenden euro's.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie