Opnieuw twee auto's uitgebrand in Amsterdam-West

AMSTERDAM - In Amsterdam-West zijn vrijdagavond opnieuw twee auto in brand gestoken. De brandweer bluste even na 21.00 uur de eerste auto. Ongeveer twee uur later werd even verderop een tweede auto in brand gestoken.

De afgelopen vier nachten gingen telkens auto's in vlammen op in en bij Slotervaart.

De eerste auto stond bij het Sloterparkbad op de President Allendelaan net buiten het stadsdeel Slotervaart. De tweede brand was daar niet ver vandaan op de Notweg. De politie gaat ervan uit dat beide branden zijn aangestoken, maar heeft nog niemand kunnen aanhouden. Volgens een woordvoerder is dat moeilijk omdat de daders snel toeslaan en dan weer verdwijnen.

Onrustig

Sinds zondag is het onrustig in Slotervaart nadat een agente een 22-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst doodschoot. De man had kort daarvoor de agente en een collega neergestoken nadat hij over de balie was gesprongen in het politiebureau aan het August Allebéplein.

Artikel

Dankzij een artikel uit de Algemene Plaatselijke Verordening kunnen mensen in het stadsdeel al worden opgepakt als zij de intentie hebben de rust te verstoren. Woensdagavond werden op grond van de APV acht mannen tussen de 18 en 32 jaar opgepakt. Drie van hen reden rond met een jerrycan benzine in een auto, de anderen zouden de openbare orde hebben willen verstoren. Allen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie