Twee doden bij vliegtuigbotsing Lelystad

LELYSTAD - Door een botsing tussen twee vliegtuigjes in de lucht bij Lelystad Airport zijn vrijdagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Een vierpersoons Cessna 172R stortte neer en brandde uit. De twee inzittenden kwamen om het leven.

Het andere vliegtuig maakte een geslaagde noodlanding, waarbij de inzittenden ongedeerd bleven. Dat meldde de politie vrijdag.

De Cessna was eigendom van vliegclub Rotterdam, deelde de club vrijdagavond mee. Een van de twee omgekomen vliegers was lid van de club. De identificatie van de twee slachtoffers wordt zaterdag voortgezet, aldus een woordvoerster. "Wij zijn zeer aangeslagen door dit vreselijke nieuws en betuigen ons diepste medeleven met de nabestaanden", aldus Vliegclub Rotterdam.

Akker

Het vliegtuig dat de geslaagde noodlanding maakte is een Fuji. Het kwam in een akker terecht. De twee inzittenden konden het op eigen kracht verlaten. Hoe de vliegtuigen met elkaar in aanraking konden komen, wordt nog onderzocht.

Vliegclub Rotterdam is onlangs gefuseerd met de Vliegschool 16Hoven en is hiermee de grootste Vliegclub van Nederland met meer dan zeshonderd leden en twintig vliegtuigen.

Beroepsvliegers

De nieuwe vereniging bestaat uit actieve vliegclub met gebrevetteerde vliegers en een professionele vliegschool. Behalve privévliegers leidt de school ook beroepsvliegers op.

Vliegtuigbotsing Lelystad Airport

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie