Drie verdachten brandstichting Slotervaart vrijuit

AMSTERDAM - Justitie in Amsterdam heeft drie mannen op vrije voeten gesteld die werden verdacht van het voorbereiden van brandstichting in stadsdeel Slotervaart. Het drietal werd woensdagavond aangehouden in een auto en had een jerrycan benzine bij zich.

Volgens een woordvoerder van het Amsterdamse parket zijn er onvoldoende aanwijzingen dat de drie (18 en 19 jaar oud) ook daadwerkelijk brand wilden gaan stichten.

In totaal arresteerde de politie woensdagavond en -nacht acht verdachten. Ten aanzien van vijf van hen koesterde de politie het vermoeden dat zij uit waren op onlusten.

Samenscholen

Deze mannen, in leeftijd variërend van 20 tot 32 jaar, werden vrijgelaten op voorwaarde dat zij dertig dagen niet samenscholen of de openbare orde verstoren.

De arrestaties volgen op onrust in de buurt. Zondag schoot een politieagente de 22-jarige Bilal B. dood in het politiebureau aan het Agust Allebéplein. De agente en een collega waren door B. gestoken met een mes.

Relschoppers staken in de dagen daarop auto's in brand, vernielden ruiten van het betrokken politiebureau en belaagden een busje van een mediabedrijf.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie