MAASTRICHT/ESCHWEILER - Op verzoek van de Duitse politie zoekt ook de politie in Zuid Limburg mee naar een sinds zondag vermist 9-jarig meisje uit het Duitse Eschweiler, vlakbij Aken. Dat heeft een woordvoerder van de politie Limburg Zuid dinsdagmorgen bekendgemaakt.

Het stoffelijk overschot van het broertje van het meisje werd maandag gevonden op een parkeerplaats in de bossen tussen de dorpen Zweifall en Mulartshütte, op twintig kilometer van de woonplaats van de kinderen. Volgens de Duitse politie is de 11-jarige Tom Spreeberg met geweld om het leven gebracht.

Hulp

De Duitse politie kamt de streek rondom Eschweiler en Zweifall uit op zoek naar de 9-jarige Sonja en heeft nu ook de Limburgse politie om hulp gevraagd. "We hebben politiepatrouilles gevraagd extra aandacht te geven aan parkeerplaatsen bij bossen", aldus de woordvoerder van de politie in Maastricht. "We hebben overigens nog geen aanwijzing dat het vermiste meisje inderdaad hier zou kunnen zijn".

Spelen

Tom en Sonja verdwenen zondag spoorloos toen ze speelden vlakbij hun ouderlijk huis. Nadat de ouders alarm hadden geslagen, zocht de Duitse politie met 150 mensen, twee helikopters en speurhonden naar de kinderen. Zondagmorgen vond een voorbijganger het levenloze lichaam van Tom in de bossen bij Zweifall in de Eifel. De politie weet niet hoe de jongen daar terecht is gekomen. Inmiddels zoeken politiemensen naar Sonja, tot nog toe zonder resultaat.