ALMELO - De 38-jarige B.L. uit Oldenzaal is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het plegen van ontucht met minderjarige jongens. De officier van justitie had zeven jaar cel geëist. L. stond terecht voor het plegen van ontucht met minderjarige jongens.

De rechtbank in Almelo achtte bewezen dat L. geestelijke dwang uitoefende op ongeveer tien jongens, van wie een aantal jonger dan zestien jaar. De man moet vier van zijn slachtoffers een bedrag van euro betalen, of nog eens vier keer dertig dagen zitten.

Het OM woog zwaar mee dat er sprake was van een relatie tussen werkgever en werknemer. De man heeft een slagersbedrijf in Zwolle en de betrokken jongens werkten voor hem. Hij maakte het hen op alle mogelijke manieren naar de zin. Zo betaalde hij vakantiereisjes en had hij een bar ingericht waar ze wat konden drinken. Hij eiste daarop als wederdienst seks met de jongens.

Bovendien maakte hij vaak video-opnamen van de seksspelletjes, soms met medeweten van de jongens, maar vaak ook niet. De man zelf beweert dat de jongens 'uit vrije wil' seks met hem hadden.