Echtpaar naar rechter om gemiste prijs Staatsloterij

ARNHEM - Een groep juristen daagt de Staatsloterij voor de rechter om te proberen dat een echtpaar uit Noord-Holland alsnog een prijs van 50.000 euro krijgt uitgekeerd.

Dat heeft advocaat Monique Doomernik van Uwjurist.nl vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Het echtpaar liep de prijs op hun vaste lotnummer mis, omdat er iets mis was gegaan bij het innen van het abonnementsgeld.

Het echtpaar heeft, zei Doomernik vrijdag, verschillende pogingen gedaan het geld alsnog voor de trekking over te mogen maken. De Staatsloterij had laten weten dat dat niet kon en dat hun lotnummer was uitgesloten van deelname.

Vergeten

Bij de trekking in augustus bleek dat er 50.000 euro op het nummer was gevallen. "Het echtpaar was vergeten om geld aan te vullen op een oude rekening. In plaats van de vereiste 12,50 euro stond er 10,00 euro op.

Ze wilden bijstorten, maar dat mocht niet baten, ook al was het acht dagen voor de trekking en konden er in de winkel nog volop loten worden gekocht", aldus Doomernik.

Voorwaarden

De juristen willen nu dat het geld wordt uitgekeerd en dat de algemene voorwaarden van de loterij worden aangepast en verbeterd.

"De voorwaarden van de loterij zijn niet helder en er is sprake van ongelijke behandeling. Mensen die via het internet een lot kopen, krijgen vier mogelijkheden om te betalen. Mensen met een vast lotnummer mogen slechts één keer betalen."

Machtiging

De Staatsloterij keert het bedrag niet uit, zo zei een woordvoerster vrijdag. Volgens haar is de Staatsloterij formeel geen incasserende partij en proberen banken eenmalig geld af te schrijven als een machtiging is afgegeven.

Mensen die via internet een lot kopen met een creditcard, betalen ook direct. Van vier pogingen is daar geen sprake, aldus de woordvoerster.

Verantwoordelijk

"Iedereen die meespeelt is zelf verantwoordelijk voor betaling. Degene die de inleg niet betaalt is uitgesloten van deelname. Als er een prijs op dat lot valt, kunnen we dan ook niet uitkeren."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie