Organisator opgepakt in verband met vlotongeval (video)

EIBERGEN - De politie heeft donderdag de 39-jarige organisator van vlottochten op de Achterhoekse rivier de Berkel aangehouden voor verhoor over het dodelijk incident op 30 september.

De politie verdenkt de eigenaar van het bureau Sportwijzer van een strafbaar feit. Bij het ongeluk kwamen twee medewerksters van het Kruidvat om het leven tijdens een vlottocht.

Mogelijk is er onvoldoende rekening gehouden met de veiligheid van de vlottocht, aldus de politie vrijdag. Het is nog onduidelijk of de aanhouding leidt tot strafvervolging.

Volgens de politie zijn tijdens het onderzoek naar de toedracht van het vlotongeval zaken aan het licht gekomen die op een strafbaar feit wijzen. De politie wil de eigenaar verhoren over de werkwijze van het bedrijf, de veiligheidsaspecten van de vlottochten en het instrueren van medewerkers.

Nabestaanden

De nabestaanden en de medewerkers van het Kruidvat zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding van de eigenaar van Sportwijzer. De eigenaar liet eerder weten dat normaliter de vlot- en kanovaarders geïnstrueerd worden over de veiligheidsaspecten, bijvoorbeeld waar de stuwen liggen en wanneer ze moeten afstappen.

Bij het ongeluk op 30 september was hij zondag niet persoonlijk aanwezig. Hij kon in verband met het politieonderzoek niet zeggen of de medewerker instructies had gegeven aan het Kruidvat-personeel. Die personeelsleden zeiden niets gehoord te hebben over een stuw.

Stuw

Bij de eerste de beste stuw in de Berkel sloeg het vlot met twaalf personeelsleden van de Kruidvat-vestiging in Winterswijk om. Twee vrouwen kwamen om het leven. De vlotvaarders droegen geen zwemvesten en hadden geen begeleider mee.

Volgens de eigenaar maakt bijna niemand van de deelnemers aan de vlottochten gebruik van die voorzieningen. Het waterschap Rijn en IJssel stelt dat er voor de betreffende stuw voldoende waarschuwingsborden staan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie