ENSCHEDE - Tijdens een bijeenkomst in een wijkgebouw zijn donderdagavond de buurtbewoners van Saasveldbrink in Enschede bijgepraat over het drama van woensdag.

Daarbij kwamen een 37-jarige vrouw en haar 16-jarige dochter om het leven. De slachtoffers woonden aan de Saasveldbrink.

Enkele tientallen buurtbewoners waren naar de bijeenkomst gekomen. Burgemeester Peter den Oudsten ging in gesprek met de bewoners. De politie vertelde welke procedures er gevolgd worden en dat het onderzoek nog geruime tijd in beslag neemt.

"Er is geen nieuwe informatie naar buiten gebracht. Deze bijeenkomst was er vooral op gericht om de buurtbewoners de gelegenheid te geven hun gevoelens te uiten. Dat werd bijzonder op prijs gesteld", aldus een politiewoordvoerder na afloop van de besloten bijeenkomst.

Spoorwegovergang

De moeder kwam in Hengelo bij een spoorwegovergang om het leven. Zij heeft zichzelf waarschijnlijk voor de trein gegooid. Toen de politie naar het woonhuis ging om de familie te informeren, troffen agenten het levenloze lichaam van de 16-jarige dochter aan.

Zij is door een misdrijf om het leven gekomen, aldus de politie. In het belang van het onderzoek doet ze geen nadere mededelingen over de aard van het misdrijf.