Gezochte pedofiel in Thailand gearresteerd (video)

BANGKOK - De politie van Thailand heeft vrijdag een van pedofilie verdachte Canadees gearresteerd. Dat heeft de politie laten weten. De 32-jarige Christopher Paul Neil was het doelwit van de internationale politieorganisatie Interpol.

De Thaise politie had donderdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Neil. De man is in Nakhon Ratchasima aangehouden, ongeveer 270 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok. De politie van het Aziatische land verdenkt de Canadees van seks met minderjarigen.

Neil zou vier jaar geleden in een appartement in de Thaise hoofdstad Bangkok orale seks hebben gehad met een 13-jarige en een 14-jarige. De twee hebben daarover een verklaring bij de politie afgelegd.

Computerexperts

Een week geleden deed Interpol een oproep aan mensen over de hele wereld om te helpen bij het opsporen van de man die kinderporno op het internet verspreidde. Neil komt voor op foto's waarop jongens van tussen de zes en tien jaar worden misbruikt. Hij had zichzelf op de foto's onherkenbaar gemaakt, maar Duitse computerexperts slaagden erin zijn ware gezicht te achterhalen.

Volgens een Thaise politiechef arriveerde de verdachte eind vorige week met het vliegtuig vanuit Zuid-Korea in de Thaise hoofdstad. In 2003 en 2004 gaf Neil les op een internationale school in Bangkok. Ook in Seoul was hij leraar.

Gezochte pedofiel gepakt

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie