Drie jaar cel geëist tegen loverboy

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen de 30-jarige Goese loverboy S. Ben A. een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Twee maten van hem, de 20-jarige H.G. en zijn 19-jarige neef N. El L., eveneens uit Goes, hoorden elk een taakstraf van 240 uur en een celstraf gelijk aan het voorarrest tegen zich eisen.

De drie, de een wat meer dan de ander, worden ervan verdacht dat zij enkele jonge vrouwen tot prostitutie hebben gedwongen. De rechtbank wijst vonnis op woensdag 31 oktober, 13.00 uur

Werkwijze

De werkwijze van Ben A. ging op de volgens officier van justitie M. Overmeer gebruikelijke wijze: een labiele jonge vrouw wordt overladen met complimenten waarna de loverboy een klaagzang begint dat er snel geld op tafel moet komen omdat anders de liefde in de knel komt of er vreselijke dingen gebeuren.

Zo belandde een jonge Goese vrouw begin november van het vorige jaar in de klauwen van Ben A. en kwam zij in de Antwerpse prostitutie terecht. Per week werd er zeker 1000 euro van haar verwacht, die Ben A. dan weer uitgaf aan stappen, gokken en mooie spullen. Geconfronteerd met telefoontaps durfde de vrouw na Ben A.'s aanhouding in mei aangifte te doen.

Aangifte

De man kwam in beeld nadat een 18-jarige Goese, die dit jaar door G. tot prostitutie werd gedwongen, aangifte had gedaan. Toen bleek ook dat Ben A. vijf jaar geleden in Utrecht een vrouw de prostitutie in had gejaagd. De keren dat zij wist te ontvluchten werd zij door hem opgespoord, teruggehaald en mishandeld. Ook deze vrouw deed uiteindelijk aangifte.

De rol van El L. beperkte zich tot het vervoeren van de vrouwen van Goes naar de rosse buurt van Antwerpen. Volgens zowel Ben A. als G. was alles gelogen en hadden de vrouwen vrijwillig voor een bestaan achter de ramen gekozen.

De uitspraak is op 31 oktober om 13.00 uur.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie