Vermoord meisje stond onder toezicht Jeugdzorg (video)

ENSCHEDE - Het vermoorde 16-jarig meisje dat woensdagmorgen in haar ouderlijk huis aan de Saasveldbrink in Enschede werd gevonden, was tot augustus dit jaar onder toezicht geplaatst van het Bureau Jeugdzorg Overijssel.

De Raad van de Kinderbescherming stopte vervolgens de ondertoezichtstelling, omdat het naar haar oordeel goed ging binnen het gezin. Dit vertelde directeur Martin Dirksen van het Bureau Jeugdzorg Overijssel woensdagmiddag.

Het ontzielde lichaam van het meisje werd door politiemensen ontdekt. Die waren naar het huis toe gegaan naar aanleiding van de vondst eerder van de 37-jarige moeder van de tiener.

Zij werd dood aangetroffen bij het treinspoor aan de Kettingbrugweg in Hengelo. De vrouw heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd.

Moeder

De politie heeft nog niet bekendgemaakt hoe de dochter om het leven is gekomen en onderzoekt de relatie tussen haar dood en die van de moeder.

De politie heeft de 18-jarige zoon, die elders woont, geïnformeerd.

Jeugdzorg

Het meisje is een jaar onder toezicht van Jeugdzorg geweest. De instelling wil niet zeggen welke problemen er precies speelden binnen het gezin.

"Bij ondertoezichtstellingen van kinderen is er altijd sprake van opvoed- en opgroeiproblemen", liet Dirksen weten. De gemeente Enschede maakt een inventarisatie van de hulp die is gevraagd en is geboden.

Behandelplan

Bureau Jeugdzorg Overijssel benadrukte dat het meisje niet uit huis was geplaatst. Samen met het gezin was een behandelplan opgesteld. "De Raad van de Kinderbescherming vond dat er in augustus geen onveilige situatie meer was voor de opvoeding van het meisje.

Wij richten ons nu op de begeleiding van familieleden en naaste vrienden rondom het gezin en onze medewerkers die bij dit gezin betrokken waren. Daar heerst enorme verslagenheid", aldus Dirksen.

Omwonenden

De omwonenden van het gezin worden donderdagavond tijdens een bijeenkomst door de politie geïnformeerd over het drama. Daar zal ook burgemeester Peter den Oudsten bij aanwezig zijn.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie