Tilburg doorzoekt growshops

TILBURG - De Belastingdienst, politie, douane en gemeente Tilburg hebben dinsdag tijdens een gezamenlijke actie alle 23 growshops in de stad doorgelicht. Dat maakte het ministerie van Financiën woensdag bekend.

Voor de grootscheepse veegactie werden 120 functionarissen ingezet. Bij de invallen vonden ze honderden kilo's hennep, een professionele drogerij en kwekerij en talloze stekken. Ook werden tal van overtredingen geconstateerd op administratief en fiscaal vlak. Gemeentelijke regels werden door de eigenaren van de growshops evenmin nageleefd.

Arrestaties

De politie verrichtte vijf arrestaties. Twee verdachten, een 34-jarige bedrijfsleider en een even oude exploitant, beiden uit Tilburg, zitten nog vast.

De Belastingdienst legde voor bijna 100.000 euro beslag wegens openstaande belastingschulden. En met behulp van geldhonden vond de douane ruim 70.000 euro aan contanten.

Drugs

Volgens de gemeente Tilburg is het de eerste keer in Nederland dat growshops op deze grootschalige wijze worden aangepakt. Enkele growshops waar drugs zijn aangetroffen, gaan minimaal drie maanden dicht, aldus een woordvoerder.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie