Arrestaties na weggepest gezin Waspik

WASPIK - De politie heeft dinsdag en woensdag drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Waspik aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diverse discriminerende incidenten rondom een Liberiaans gezin. Een woordvoerder heeft dat woensdag laten weten.

De familie vertrok eind september uit Waspik en dook onder naar aanleiding van intimidaties die begonnen na hun aankomst in het voorjaar van 2006. Vorige week deed de moeder van het gezin voor het eerst aangifte.

De aangifte vormde het begin van onderzoek door de politie. Getuigenverklaringen werden opgenomen en televisiebeelden waarop hangjeugd uit het dorp aan het woord komt, werden bekeken. Het drietal is in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Verheugd

Burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk, waar Waspik onder valt, reageerde verheugd over de eerste resultaten. "Het gaat om ernstige incidenten die diepe sporen hebben achtergelaten bij de betrokken familie en in de dorpsgemeenschap."

De gemeente onderzoekt nog hoe de situatie in anderhalf jaar zo kon escaleren. Tijdens een bijeenkomst vorige week richtte ergernis van bewoners zich onder meer op het gebrek aan daadkracht bij verschillende betrokken instanties.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie