Al Gore wil geen president worden (video)

OSLO - De gewezen Amerikaanse vicepresident en kersverse winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Al Gore, heeft uitgesloten dat hij meedoet aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Dat verklaarde hij woensdag tegen de Noorse televisiezender NRK.

Gore lijkt daarmee een einde te maken aan de maandenlange speculaties over zijn mogelijke comeback in de politiek. Door de toekenning van de Nobelprijs afgelopen week stegen de verwachtingen bij aanhangers van de voorvechter van het milieu tot een hoogtepunt.

Op de vraag of de toekenning van de belangrijkste vredesprijs ook gevolgen heeft voor zijn politieke toekomst antwoordde Gore: "ik heb geen plannen om opnieuw kandidaat te zijn. Dus ik zie dat helemaal niet in die context. Ik voer een hele andere campagne, een campagne om de opvattingen van mensen in de hele wereld ten aanzien van de klimaatcrisis te veranderen".

Boodschap

Met de Nobelprijs heeft Gore naar eigen zeggen meer mogelijkheden om zijn boodschap effectiever uit te dragen. De prijs wordt op 10 december in het stadhuis van Oslo uitgereikt. Gore deelt de prijs met het VN-klimaatpanel IPCC.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie