Grote zoektocht na neergeschoten politieagent gestopt

KARKEN/POSTERHOLT -De Duitse en Nederlandse politie is rond 21.00 uur gestopt met de actieve zoekactie naar een gevluchte verdachte van een schietpartij waarbij een Duitse agent gewond is geraakt. Dat meldde de Duitse politie dinsdagavond.

De schietpartij gebeurde toen de Duitse politie een lijnbus uit Nederland bij de grens aanhield en de inzittenden wilde controleren. Een van hen sprong daarbij op en schoot een agent in zijn hand.

Helikopter

Vervolgens nam de dader de benen. De politie zette bij de zoektocht vier helikopters in.

De verdachte zat in een bus van Veolia, die van het station in Roermond naar Heinsberg reed en rond 14.30 uur aan de grens routinematig gecontroleerd werd door de Duitse politie. De Nederlandse politie spreekt van een klopjacht op een "gevaarlijke man" met een donker uiterlijk.

Motief

Volgens de Duitse politie is het een Nederlands sprekende man met een Moluks uiterlijk van rond de 25 jaar. Het motief van de man is onbekend.

De man vluchtte na zijn daad de bossen tussen Karken en Posterholt in. Aan de Nederlandse zijde deden veertig agenten mee aan de klopjacht.

Ziekenhuis

Aan de Duitse kant was een veelvoud van dit aantal agenten, onder wie een arrestatieteam, ingezet. De gewonde agent is in het ziekenhuis opgenomen.

De politie houdt het gebied dinsdagavond nog wel extra in de gaten. Maar volgens een woordvoerder wordt er woensdag geen klopjacht meer gehouden.

De woordvoerder wil niet zeggen of de man een bekende van de politie is. Getuigen, onder meer de chauffeur en een tweede inzittende van de bus, evenals jagers die de man zagen rennen, zijn gehoord.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie