Drie fondsen voor beveiliging Hirsi Ali

AMSTERDAM/WASHINGTON - De werkgever van Ayaan Hirsi Ali heeft dinsdag twee fondsen geopend waarin donateurs geld kunnen storten ten behoeve van haar beveiliging. Daarnaast is er een fonds in Amsterdam opgezet.

Het American Enterprise Institute (AEI), waar Hirsi Ali werkt, heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De conservatieve denktank roept geïnteresseerden op geld te storten.

Fondsen

Het AEI heeft voor Hirsi Ali twee financiële vehikels opgetuigd in de Verenigde Staten, waarvan één fonds naast de oud-politica ook andere dissidente moslims steunt.

Verder beheert het advocatenkantoor van Britta Böhler een fonds in Amsterdam, dat is bedoeld om alle donaties van buiten de VS te verwerken.

Inzameling

Daarmee is Hirsi Ali daadwerkelijk begonnen met het inzamelen van geld om haar bewaking in de Verenigde Staten te betalen. In het afgelopen jaar heeft Nederland die kosten betaald.

Aan die bijdrage kwam op 1 oktober een einde, nadat de overgangsperiode twee keer was verlengd om Hirsi Ali in staat te stellen zelf voor haar beveiliging te zorgen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dit besluit van het kabinet.

Washington

Na haar vertrek als VVD-Tweede Kamerlid verhuisde Hirsi Ali vorig jaar september naar Washington, waar ze aan de slag ging bij het AEI.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie