Televisiebusje bekogeld in Slotervaart

AMSTERDAM - Een groepje jongens heeft dinsdag een steen door de ruit van een busje van mediabedrijf Dutchview gegooid, waar een team van EénVandaag mee door de buurt reed. Dat gebeurde in de buurt van het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

Maandagavond staken relschoppers daar een auto in brand en bekogelden de ruiten van het politiebureau.

Een woordvoerder van EénVandaag, het nieuws- en actualiteiten programma van de TROS en AVRO, liet weten dat het ging om hun cameraploeg en verslaggever.

Indruk

"Na een interview met stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch wilden we een indruk maken van de wijk. We wilden naar aanleiding van de vernielingen van maandagavond ook weten waar de woede van de jongeren vandaan kwam."

Op een plein waar jongeren aanwezig waren, wilde de verslaggever hierover een paar vragen stellen. "De camera was nog niet aan."

Stoeptegel

"Maar in één keer vloog een stuk stoeptegel door de lucht. We waren absoluut niet bezig met draaien." De jongeren kwamen meerdere keren terug om stukken stoeptegels naar het busje te gooien. De bus werd beschadigd, maar niemand raakte gewond.

In het politiebureau aan het August Allebéplein werd zondag de 22-jarige Bilal B. doodgeschoten door een agente die even daarvoor samen met een collega door hem met een mes was gestoken.

Ondanks een oproep van stadsdeelvoorzitter Marcouch om beheerst te blijven, veroorzaakten ongeveer twintig tot dertig jongeren maandagavond toch enige onrust in de buurt.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie