'Ouders Slotervaart moesten kinderen binnenhouden'

AMSTERDAM - Ahmed Marcouch, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, is kwaad dat ouders hun kinderen maandagavond toch op straat hebben laten lopen.

Hij vindt dat ze hun kroost binnen hadden moeten houden, liet zijn woordvoerder dinsdag weten.

"Wij hebben alle energie nodig als buurt om twee drama's te verwerken", aldus Marcouch. "Dat kan alleen met de hulp van de ouders. Wat doen hun kinderen 's avonds om elf uur op straat in een buurt waarvan iedereen weet dat hier op dit moment iets aan de hand is?"

Vernielingen

Een groep van twintig tot dertig jongeren richtte maandagavond vernielingen aan in de buurt. Ze staken een auto in brand en gooiden de ramen in van het politiebureau aan het August Allebéplein, waar zondag een agente de 22-jarige Bilal B. doodschoot nadat zij en een collega door hem waren gestoken.

"Dit tuig heeft geen emoties over de steek- en schietpartij bij het politiebureau", aldus Marcouch. "Deze kwelgeesten maken gewoon misbruik van de situatie." Als getuigen feitelijke waarnemingen melden bij de politie, worden de daders gepakt. Ook zal de politie de schade verhalen.

Buurtregisseur

De politie heeft nog geen relschoppers kunnen aanhouden. Volgens een woordvoerder zijn de jongeren niet bekend bij de buurtregisseur. De rest van de nacht bleef het rustig in het stadsdeel, aldus de zegsman.

Marcouch vreesde maandag al dat er relletjes zouden ontstaan. Hij deed daarom eerder die dag een oproep aan de buurtbewoners zich beheerst te gedragen.

Incident

De steekpartij en de daarop volgende dood van Bilal B. is het tweede ernstige incident in een paar dagen tijd in Slotervaart.

Op donderdag stak een 14-jarige jongen zijn 16-jarige klasgenoot dood bij het Technisch College aan de Vlaardingenlaan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie