DEN HAAG - In de Haagse Schilderswijk zijn zondagavond opstootjes ontstaan tegen het eind van het multiculturele evenement Kaschba. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

Rond het Oranjeplein en de Koningstraat waren jongeren aan het rellen geslagen. Ze hebben onder andere de politie bekogeld. Een van de podia waarop optredens waren, werd gesloten.

Mobiele eenheid

Volgens de politiewoordvoerder was het de hele dag gezellig, maar sloeg tegen het eind van de dag toch nog de vlam in de pan.

De politie was al preventief aanwezig. Een peloton van de mobiele eenheid moest de jongeren in bedwang houden. Rond 20.45 uur werd het weer rustig in de wijk.

Schade

Volgens een woordvoerder van de stichting Doen Evenementen is er geen sprake van schade aan podia of kraampjes. "Het was erg snel alweer rustig", aldus de zegsman.

Op het evenement Kaschba stonden de vier culturen Afro Caribbean, Hollands, Hindu en Arab centraal. Tijdens de dag traden onder meer de Surinaamse band Booyaka!, Jan Keizer en K-liber4life op.

Het evenement verving dit jaar HaSchiBa, het gebruikelijke feest van de Schilderwijk. Kaschba was kleiner van opzet dan zijn voorganger.