BAGDAD - In een woonwijk in de Iraakse hoofdstad Bagdad is zondagavond volgens Arabische media een raket ingeslagen. Verscheidene Arabische televisiezenders zeiden dat er doden en gewonden zijn gevallen. De getroffen wijk al-Karrada geldt als een van de rijkere in de metropool.

Volgens het Iraakse ministerie van Informatie ging het om een inslag van "raketten van de geallieerde troepen'' in Irak. Arabische media maakten melding van één raket. Een verslaggever van het Franse persbureau AFP zei dat niemand gewond is geraakt. Bagdad heeft zondag vaak onder vuur gelegen. Het was rond 19.30 uur Nederlandse tijd onduidelijk of de raketinslag zondagavond inderdaad het gevolg was van een aanval van de geallieerden. De Arabische zenders lieten ook beelden zien van grote branden in Bagdad, maar het was ook hier onduidelijk of deze het gevolg waren van de inslag of dat het ging om branden elders in de stad. Onder meer CNN legde aanvankelijk een verband tussen de raketinslag en de branden.

In Bagdad zijn tot dusver eerder zeker tweemaal woonwijken geraakt, in beide gevallen ging het om een markt. De Britse regering zei zaterdag dat mogelijk ook afzwaaiers van Iraakse luchtafweer verantwoordelijk waren voor deze inslagen. Kort na de berichten over de explosie in de woonwijk, zeiden ooggetuigen dat er hevige bombardementen waren in de buitenwijken van de stad. Ze maakten melding van een grote vuurbal die te zien was.