LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De PvdA-fractie in de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft raadslid Ehsan Jami gevraagd zijn zetel ter beschikking te stellen. Dat meldde fractievoorzitter Harry Oldersma zaterdag.

Volgens Oldersma is het verzoek aan Jami vrijdagavond gedaan. "Ehsan Jami heeft dit verzoek in beraad genomen en zal in de komende dagen aangeven wat zijn reactie is", aldus de fractievoorzitter. Oldersma verwacht dat de oprichter van het comité Ex-Moslims binnen een week zal reageren. Tot die tijd doet de fractie geen mededelingen over de stap.

Vorige week kwam de positie van Jami in de gemeenteraad onder druk te staan na een opinie-artikel dat Jami samen met Geert Wilders van de PVV schreef in de Volkskrant. Daarin vergeleken de politici de profeet Mohammed met Adolf Hitler.

Onder druk

De PvdA-fractie in Leidschendam-Voorburg is al enkele maanden in gesprek met Jami, die met zijn uitspraken over de islam de aandacht op zich vestigt. Oldersma zei vorige week met de situatie in zijn maag te zitten. "Natuurlijk, want de situatie is uit de hand gelopen." Volgens de PvdA'er trekt Jami vooral zijn eigen plan. "Ehsan is iemand die momenteel zijn eigen agenda volgt. Uiteraard staat zijn positie daardoor wel onder druk."

Jami was zaterdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.