ROTTERDAM - Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is vrijdagmiddag gearresteerd omdat hij verdacht wordt van een steekpartij in de buurt van een school in Rotterdam-west.

Bij het incident in de Spanjaardstraat raakten een even oude leerling en een 51-jarige adjunct-directrice gewond aan gezicht en armen. De verdachte is geen leerling van de school. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De steekpartij vond plaats in de buurt van het Accentcollege aan de Japarastraat. De adjunct-directrice van die school liep rond 11.00 uur met een aantal leerlingen over straat, toen de verdachte hen benaderde.

Tussenbeide

De verdachte stak daarop toe, waardoor de 15-jarige leerling gewond raakte. De vrouw kwam tussenbeide en raakte eveneens gewond.

De politie vermoedt dat een eerdere ruzie tussen jongens de aanleiding is van de steekpartij.

Slachtoffers

De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar. Ze liggen nog wel in het ziekenhuis.

's Avonds kwamen op een speciaal belegde informatieavond op de school ongeveer zestig leerlingen en ouders bijeen. Volgens een politiewoordvoerder was iedereen zeer geraakt door de gebeurtenissen, inclusief de directie.

Geschrokken

"De mensen waren geschrokken, zeker na wat er donderdag in Amsterdam was gebeurd, hoewel beide zaken niet vergelijkbaar zijn", aldus de zegsman. De avond was georganiseerd door school, politie en gemeente.