BAGDAD - De Iraakse hoofdstad Bagdad is aan het begin van de nacht van zaterdag op zondag opnieuw getroffen door een zwaar bombardement. Op de televisiezender al-Jazeera was te zien hoe de stad werd geraakt door de bommen, die grote explosies veroorzaakten. Zwarte rookwolken zijn boven de nachtelijke stad te zien.

Volgens een verslaggever van het Britse persbureau Reuters klonken in het centrum vier luide explosies. Anderhalf uur eerder waren ongeveer dertig ongewoon luide explosies te horen vanuit de randen van de stad, vooral in het noordwesten van Bagdad. De nieuwszender CNN meldde dat een wooncomplex voor overheidsfunctionarissen het doelwit van de bombardementen was. De wijk is verboden gebied voor andere Iraki's en zou ook een ondergrondse bunker bevatten.

Volgens Reuters zijn ook projectielen afgeworpen op een complex bij het presidentiële paleis dat wordt gebruikt door Qusay, de machtige tweede zoon van president Saddam Hussein. Een correspondent van de Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde dat de telefoon het in grote delen van Bagdad niet meer doet en dat de luchtafweer tijdens de laatste bombardementen niet in actie is gekomen.