AMSTERDAM - Een 16-jarige scholier is donderdag overleden door een steekpartij bij het Technisch College in Amsterdam. Dat heeft de politie laten weten. De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn leerling van het college.

De steekpartij vond rond half een donderdagmiddag plaats aan de Vlaardingenlaan voor het schoolplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

De politie onderzocht donderdagmiddag de achtergrond en de toedracht en zette de straat bij het college af. In het schoolgebouw waren op dat moment mensen maar de lessen leken stilgelegd.

Pen

De twee zouden volgens omstanders ruzie hebben gekregen over een pen. De 14-jarige verdachte zou daarbij het slachtoffer in de nek hebben gestoken en daarna naar een nabijgelegen metrostation zijn gerend. Daar zou hij in elkaar zijn geslagen door andere jongens en vervolgens zijn opgepakt door de politie.

Cohen

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam en wethouder Hennah Buyne van Onderwijs zijn op weg naar de school waar de dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden.

Cohen en de onderwijswethouder willen zich ter plaatse laten informeren over wat er heeft plaatsgevonden, liet een woordvoerster van de gemeente weten. Cohen liet in een eerste reactie weten de dood van de scholier "verschrikkelijk" te vinden.