BORN - BORN - De politie heeft woensdagochtend een ex-werknemer van autofabriek NedCar gearresteerd die zich bij de portiersloge van het bedrijf had gemeld met een 'bomkoffer'. Dat meldden woordvoerders van politie en NedCar woensdag.

Vlak voor 09.30 uur belde een medewerker van de beveiliging van NedCar in Born met de politie. Hij zei daarbij dat er iemand bij de hoofdloge stond die zei een koffer met een bom bij zich te hebben. De hoofdloge is een vrijstaand gebouw van de portiers op zo'n 30 meter afstand van de fabriek.

Onderhandelaars

NedCar ontruimde onmiddellijk het aan de portiersloge grenzende deel van de fabriek. Ongeveer 150 werknemers moesten het bedrijf uit. Onderhandelaars van de politie slaagden er volgens de woordvoerder van NedCar in rond 10:45 uur de man te overmeesteren.

Een deel van het bedrijf is nog steeds ontruimd in afwachting van de komst van het Explosieven Opruimingscommando (EOC). De verdachte zei bij zijn aanhouding tegen de politie, dat er geen bom in zijn koffer zit, maar fotomateriaal. Om zeker te zijn heeft de politie toch het EOC ingeschakeld.

De productie van Mitsubishi Colts is volgens NedCar gewoon doorgegaan.