VRIES - Een bus van vervoersbedrijf Arriva is dinsdag op de A28 ter hoogte van Vries volledig uitgebrand. Alle twintig passagiers en de chauffeur konden de bus tijdig verlaten en zijn ongedeerd. Dat laat het Korps landelijke politiediensten (KLPD) weten.

Weggebruikers op de A28 zagen een bus rijden waar rook onder vandaan kwam en alarmeerden de politie, die vervolgens het busbedrijf op de hoogte stelde. Zij konden op hun beurt de chauffeur waarschuwen die de bus op de vluchtstrook parkeerde. Toen pas zag de chauffeur rook en vuur.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, waarschijnlijk gaat het om een technisch mankement. Tijdens de opruimwerkzaamheden zag een 69-jarige mevrouw uit Borger niet dat er auto's op de rijbaan stil stonden. Zij reed in op een voorganger, een 76-jarige man uit Assen klapte vervolgens op haar auto.

De vrouw moest door de brandweer, die toch al ter plaatse was, worden bevrijd en is zwaargewond naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. De man is lichtgewond geraakt.