WINTERSWIJK - Het bureau Sportwijzer heeft medewerksters van het Kruidvat, die onlangs betrokken waren bij het vlotongeluk op de Achterhoekse rivier de Berkel, niet gewaarschuwd voor een stuw.

Dat zeggen de overlevenden dinsdagmorgen in een artikel in De Gelderlander en de Twentsche Courant/Tubantia. Het hoofdkantoor van Kruidvat in Renswoude bevestigde dinsdagmorgen de inhoud van het artikel.

Het vlot met zestien Kruidvat-medewerksters uit Winterswijk sloeg zondag 30 september om toen het vaartuig van een stuw afviel en omsloeg. Daarbij kwamen twee vrouwen om het leven.

Vervolgen

Volgens de organisator van de vlottochten, Sportwijzer Eibergen, krijgen groepen die zonder instructeur met een vlot over de Berkel varen vantevoren altijd te horen dat ze vlak voor de stuw het vlot uit het water moeten halen en na de stuw hun tocht kunnen vervolgen.

"Waar we begonnen lag een grote stuw. Nee, maar onderweg komen jullie zo'n grote stuw niet tegen, kregen we te horen", zegt een van de overlevenden in de krant. Ook de spelbegeleider onderweg wist volgens de vlotvaarders niet dat er onderweg een stuw aanwezig was.

Onderzoek

De politie onderzoekt het ongeval. Het bureau Sportwijzer verwijst naar het politieonderzoek. Eigenaar Marco Pierik: "We moeten van de politie terughoudend zijn in het geven van informatie.

Het is inderdaad een standaardprocedure om vlot -en kanovaarders die zonder instructeur gaan varen te waarschuwen voor stuwen onderweg. Onderzoek van de politie moet uitwijzen of deze waarschuwing ook toen werd afgegeven."