ALMERE - Een grote brand op een industrieterrein aan de Purmerweg in het stadsdeel Almere-Stad in Almere heeft dinsdagochtend een gebouw volledig in de as gelegd. Volgens de brandweer is het pand als verloren te beschouwen. Zo zijn het dak en delen van de muren ingestort.

Het gaat om een distributiecentrum van Welzorg, een specialist in (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. De brand begon ongeveer om 05.30 uur. Rond 10.00 uur werd het sein brand meester gegeven, zo liet de politie weten.

Enkele ruimtes van het gebouw van 7000 vierkante meter stonden in brand. Hierdoor zijn hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobiels in vlammen opgegaan. Er vielen geen gewonden.

Stoffen

Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling. Er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij en de rookwolken trokken niet richting de stad.

In het bedrijf in Almere werden hulpmiddelen gereviseerd en gereedgemaakt voor hergebruik. Via lokale vestigingen gaan de hulpmiddelen weer naar de klant. Ook zorgde het distributiecentrum voor de bevoorrading van monteurs.

Hulpmiddelen

Volgens Welzorg zijn ongeveer 8000 hulpmiddelen, voornamelijk rolstoelen en scootmobiels, verloren gegaan. Het bedrijf zegt direct maatregelen te hebben getroffen om vertraging bij de bevoorrading te beperken.

Nieuwe hulpmiddelen zijn besteld en worden rechtstreeks bij de lokale vestigingen afgeleverd. Welzorg hoopt nog deze week een vervangende werkplaats te kunnen vinden.

Grote brand Almere