CRANDON - Een politieman heeft in een dorp in de Amerikaanse staat Wisconsin zeker zes mensen doodgeschoten. Hij sloeg op de vlucht en werd later zelf door een arrestatieteam gedood, aldus lokale media in de staat in het noorden van de Verenigde Staten.

De schietpartij gebeurde in een huis in Crandon, waar jongeren in de leeftijd van zeventien tot circa twintig jaar een feest vierden. De politie bevestigde dat de schutter plaatsvervangend sheriff Tyler Peterson was, maar gaf verder geen details. Lokale media meldden dat de 20-jarige Peterson pas een week in deze functie was.

Onder de doden was zijn ex-vriendin die hem de bons had gegeven. Ook de vijf anderen zou hij goed hebben gekend. Een slachtoffer is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. In Crandon wonen ongeveer tweeduizend mensen.

In april schoot de Zuid-Koreaan Cho Seung-Hui op de campus van de technische universiteit Virginia Tech in het Amerikaanse Blacksburg 32 mensen dood. Naast de 27 studenten kwamen ook vijf docenten om. Cho, een vierdejaars student, pleegde na zijn actie zelfmoord.