AMSTERDAM - In de Utrechtse wijk Zuilen zijn zaterdagavond zes schoten gelost. Aanleiding was een conflict tussen twee groepen. Niemand werd geraakt en de verdachten wisten te ontkomen, meldt de politie zondag.

Veel omstanders toonden interesse in het werk van de politie. Agenten hadden moeite de openbare orde te handhaven en voelden zich door de gespannen situatie genoodzaakt om in linie te gaan staan met getrokken wapenstok. Die werd in enkele gevallen ook gebruikt. Drie personen werden aangehouden.

De politie kreeg rond 18.25 uur een melding dat bij winkelcentrum Rokade zou zijn geschoten en trof in de omgeving sporen aan die daar op wezen. Een aantal getuigen is meegenomen voor verhoor.

Een 46-jarige Utrechter, die zei te zijn beschoten, meldde zich later zelf. Hij zou de daders kennen. De politie heeft de zaak, die zich afspeelde op de hoek van de Zwanenvechtlaan en de Prinses Irenelaan, in onderzoek.

Aandachtswijken

Zuilen is een van de veertig 'aandachtswijken' die minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) probeert om te vormen tot 'prachtwijken'.

Drie andere aandachtswijken in Utrecht zijn Kanaleneiland, Overvecht en Ondiep. Ook deze kwamen de afgelopen maanden negatief in het nieuws.